[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]2015 is het jaar van de video op social media. Dit berichtje op de NOS-site maakte ons blij. Dit is namelijk wat we al jaren doen: het produceren van online videocontent.

Youtube generation

Dat er per maand 6 biljoen video’s worden bekeken op Youtube is geen verrassing meer. Facebook stroomt vol met video’s. Dat was in 2014 al een duidelijk zichtbare trend. Consumenten worden bedolven onder de video’s. Hoe valt jouw video nog op? Dat is nog niet zo makkelijk. Wat kan helpen is om een goed plan maken. Bedenk van te voren wat het doel is en welke doelgroep je wilt bereiken met online video.

3 tips voor online videocontent

  1. Houd het kort.
    Als een filmpje meer dan 60 seconden duurt, dan wordt het vaak niet eens aangeklikt op social media. Wel kan je profiteren van het automatisch afspelen van video’s in de Facebook-tijdlijn. Hierbij is het wel belangrijk dat je kernboodschap al vroeg in de video zit. Zorg er ook voor dat je de aandacht trekt in de eerste paar seconden van de video, dan heb je de kans dat de video ook daadwerkelijk wordt uitgekeken.
  2. Snel en actueel
    2015 wordt ook het jaar waarin mensen steeds vaker op hun mobiel video’s gaan bekijken. Altijd en overal dus. Dan kun je er niet meer mee aankomen om een week na je evenement een videoverslag te publiceren. We hebben veel ervaring met het op locatie direct publiceren van social media content. Ook inspelen op de actualiteit kan eraan bijdragen dat je video beter bekeken wordt.
  3. Kies een goed platform
    Je kunt je video op Youtube zetten en dan delen op Twitter, Facebook of LinkedIn. Als veel mensen de video bekijken en delen heb je wellicht je doel bereikt. Maar misschien heb je wel een jonge doelgroep die vooral actief is op Instagram en Vine, dan is het beter om daar video’s te publiceren. Het nadenken over waar je doelgroep zich op internet begeeft, is het onderzoeken waard.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][fusion_button link=”http://westmedia.nl/contact” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”fa-lightbulb-o” icon_position=”left” icon_divider=”no” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”left” animation_speed=”1″ alignment=”” class=”” id=””]Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op.[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]