Nieuwsberichten

Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo’s zijn en blijven de specialiteit van Westmedia. In augustus mochten we voor UNICEF een nieuwsvideo maken over de aanbieding van het UNICEF Jongerenadvies. Jongeren gaven zelf tekst en uitleg aan politici tijdens een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort. Uiteraard netjes op anderhalve meter afstand.

Gebiedscommunicatie gaat ook online

Gebiedscommunicatie gaat ook online

Door corona is veel on-hold gezet, in afwachting van versoepelingen. Maar grote projecten dreigden hierdoor vertraging op te lopen.  Dus was er behoefte aan alternatieven. Video bleek een uitkomst. Bewonersavonden konden hybride toch doorgaan – 30 mensen in de zaal en de rest kijkt online mee. En presentaties van stedebouwkundigen werden per video verspreid. Zo konden de participatie- en informatietrajecten toch nog doorgaan.

Evenementen van offline naar online

Evenementen van offline naar online

Dit jaar zijn razendsnel veel evenementen van offline naar online gegaan. De uitreiking van de prijs voor de sociaal werker van het jaar was geen uitzondering. In korte tijd hebben we een volledig online show opgezet. Met korte video’s, interviews in de locatiestudio en live gesprekken via Skype. 

TextTalks in een corona-proof home studio

TextTalks in een corona-proof home studio

Op de piek van de eerste coronagolf konden we veilig en kleinschalig de eerste reeks TextTalks opnemen. In deze serie korte video’s, worden handige taaltips gegeven. Uiteraard volledig in lijn met de huisstijl van Papier is Passé.  Met een greenscreen, studiolampen, een magisch schijfblok en vooral veel koppen koffie maakten we met veel plezier de eerste serie. 

Opnames voor de TV Show

Opnames voor de TV Show

Een paar dagen voordat alle theaters dicht gingen, gelukkig nog net op tijd voor het draaien van extra beeldmateriaal voor de TV Show. Het televisiewerk is zeer afwisselend. Soms gaat het om lange interviews, een andere keer om complete reportages en -zoals nu- om een paar seconden ‘snijshots’ in de kleedkamer van Debby Petter. Desalniettemin blijft het altijd leuk om je eigen beelden terug te zien op televisie.

Videoserie met 101 voorbeelden

Videoserie met 101 voorbeelden

Medisch Specialisten doen veel om de druk op de zorg te verminderen. Dat wil de Federatie Medisch Specialisten laten zien met een videoserie over de juiste zorg op de juiste plek. Door slimme manieren van werken, nieuwe technieken in te zetten en nauwer samen te werken met zorgpartners worden er nu al flinke resultaten geboekt. Door het hele land heen zijn er voorbeelden te vinden. En sommige daarvan zijn zeker een video waard.

Freewheelen met een greenscreen

Freewheelen met een greenscreen

Voor Branddocters begonnen we het jaar met het maken van een instructiefilm voor een toolkit. Met het einddoel voor ogen maar zonder een strak conceptueel plan zijn we een ochtend aan de slag gegaan met de opname van de video. Het is geen standaard aanpak, maar soms wel lekker verfrissend. Freewheelen met een greenscreen, kijken wat het best werkt en zo samen met de opdrachtgever tot een goed resultaat komen.