3-daagse training

Storytelling met video

Storytelling met video is een hands-on training waarin je zelf professionele videocontent leert maken. Hoe maak je videocontent die boeit, je boodschap helder neerzet en scoort op het web en op social media. 

Storytelling met video

Training door Jeroen Westerbeek

Storytelling met video is een hands-on training waarin je zelf professionele videocontent leert maken. Hoe maak je videocontent die boeit, je boodschap helder neerzet en scoort op het web en op social media. We maken hierbij onder meer gebruik van technieken uit de televisiejournalistiek.

In deze training leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om zelf snel en goed videocontent te produceren. We werken met allerlei apparatuur. Van smartphone tot professionele camera, statieven, belichting, geluid en montagesoftware. Je leert het videomaken van begin af aan door vooral veel te doen, te oefenen en te experimenteren. Ervaring met het filmen en monteren van video’s is niet vereist.

 

Voor wie?

De cursus ‘Storytelling met video’ is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met videoproductie, zoals webredacteuren, content marketeers, communicatieprofessionals en journalisten.

Curusopbouw

In deze 3-daagse workshop leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om zelf videocontent te produceren:

  • Je begrijpt de verschillende videoformatis
  • Leert hoe je goede videocontent filmt voor web en social media
  • Je leert journalistieke principes en interviewtechnieken
  • Hoe je een storyboard maakt en een verhaallijn ontwikkelt
  • Je krijgt een idee van de technische mogelijkheden die er zijn
  • Je leert denken in tijdlijnen en een videomontage te maken
  • Je leert over beeld- en auteursrechten en hoe je veilig extern beeldmateriaal kan gebruiken
  • Je maakt je eigen videoproductie tijdens de training
  • Je ontvangt na afloop een certificaat.

Kosten

De driedaagse training kost 1495,- exclusief BTW. Inclusief trainingsmateriaal en catering.

Data en beschikbaarheid

Data voor 2020 nog niet bekend. Neem voor meer informatie contact op info@westmedia.nl of bel met 030-2040220

 

Ik had natuurlijk al een idee voor content, maar wat ik nodig had was de vorm van de video. Daar heb jij echt bij geholpen. Dat was waar ik voornamelijk vast zat en nog beter naar moest kijken.

Dainahara Polonia

Deelnemer training december 'Starten met video in 2020'

 

Aanmeldformulier

[et_pb_dcgd_gravity_divi_module gf_form=”5″ show_title=”off” show_description=”off” enable_ajax=”on” _builder_version=”4.0.9″ button_alignment=”left”][/et_pb_dcgd_gravity_divi_module]

Veelgestelde vragen

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is bedoeld voor iedereen die zelf videocontent wil produceren. Bijvoorbeeld webredacteuren die video aan hun content willen toevoegen, communicatieprofessionals die video effectiever en vaker in willen zetten of contentmarketeers die zelf hun videocontent willen produceren.

Vanuit welke visie wordt de workshop gegeven?

Video wordt steeds belangrijker en de vraag naar videocontent neemt toe. Helaas stijgen de communicatiebudgetten vaak niet mee. Daarom is het belangrijk om op een efficiente en kostenbesparende manier videocontent te produceren. Daar zijn oplossingen voor. Door bijvoorbeeld een deel zelf te doen, maar ook door het productieproces te vereenvoudigen. Nieuwe technieken maken dat mogelijk. Vanuit die visie werkt Westmedia. 

Wat levert het mij op?

Het doel van de workshop is om je te leren om zelf boeiende videocontent te produceren. We leren je denken in krachtige verhaallijnen en je oefent met het zelf filmen en monteren van je videocontent. We maken hierbij vooral ook gebruik van technieken uit de televisiejournalistiek. Je leert journalistieke basisprincipes, hoe je extern beeldmateriaal kan vinden en gebruiken en met welke regels je te maken krijgt. Na deze workshop kan je zelf je eigen videocontent produceren.

Wat is het voordeel van een workshop boven een online training?

Het voordeel van de workshop is dat het interactief is. Je krijgt nieuwe inzichten, tips en trics die relevant zijn voor jouw situatie. Daarnaast biedt de kleinschalige workshop ook de mogelijkheid om te sparren met de andere deelnemers. 

Waar wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven in Utrecht. De locatie is zowel per auto als OV goed te bereiken.

 Andere vraag?

Verder met video?

Wil je verder met video? In een 1-op-1 coachingstraject kan ik je verder helpen. In 10 stappen help ik je van idee naar uitvoering.