Coachingstraject

Je eigen videocontent produceren

Een uniek concept waarbij je aan de hand van persoonlijke coaching zelf professionele videoproducties leert maken.

Leer in 10 stappen zelf je videocontent te produceren

Coachingstraject door Jeroen Westerbeek

Werkwijze

Dit coachingstraject werkt volgens het principe ‘learning by doing’. Ik help je op weg om zelf aan de slag te gaan met het maken van videocontent. Het voordeel van coaching is de persoonlijke een-op-eenbenadering waarin we samen een werkwijze ontwikkelen die aansluit op jouw wensen en de basis vormt om structureel eigen video’s te blijven maken.

Daarnaast maak je gaandeweg het coachingstraject al je eigen videocontent. Ik help je om gestructureerd de stappen van het productieproces te doorlopen, laat je zien hoe je je vaardigheden onder de knie kunt krijgen en begeleid je in je eigen leerproces. In tien sessies van een uur help ik je op weg. Je kunt ze allemaal online volgen of combineren in een blok sessies op locatie. Dan gaan we samen aan de slag met je videoproject en heb je aan het eind van de dag je eerste video(‘s) af.

 

 

Opbouw

Intake
Onze eerste kennismaking. We kijken naar wat je al kunt en wat je aan het eind van het traject bereikt wil hebben. Op basis hiervan richten we het coachingstraject zo in dat je krijgt wat je nodig hebt.

Sessie 1
We bepalen samen je doel, doelgroep en de manier waarop je je video’s wilt gaan verspreiden.

Sessie 2
Nu we weten wat je met je video’s wilt bereiken, kijken we hoe we dat het beste kunnen doen. We werken een format uit en bepalen de uitstraling van je videocontent.

Sessie 3
Tijd voor techniek. Welke apparatuur heb je al, wat heb je nog nodig en hoe ga je dit gebruiken om je eigen video’s te maken.

Sessie 4
Aan de slag met je eerste video. We gaan werken aan het script en storyboard. Dit is belangrijk om focus te houden op het eindproduct. Het helpt je om tijdens de productie snel de juiste afwegingen te kunnen maken en beslissingen te nemen.

Sessie 5
De opname. Hoe maak je goede opnames met je eigen apparatuur voor het door jezelf gekozen format. En wat heb je nodig om alles in beeld te brengen dat je nodig hebt. In deze sessie bereid ik je voor op de opname die je hierna zelfstandig gaat doen.

Sessie 6
Het spotten van de beelden. We bekijken samen het materiaal dat je gefilmd hebt en bespreken hoe de opname is verlopen. Verder bekijken we welke fragmenten bruikbaar zijn zodat je aan de slag kunt met de montage.

Sessie 7
Samen bekijken we je eerste montage. Nu alle shots op een rijtje staan zien we wat er wel en niet goed werkt en hoe we dat kunnen aanpassen. Ik geef je praktische tips om je montage te fine-tunen en verder af te werken.

Sessie 8
Klaar voor publicatie. Je video is klaar een kan online. Hoe zorg je ervoor dat-ie ook goed gevonden en bekeken wordt. Ik help je bij het uploaden en geef je tips voor video-SEO.

Sessie 9
We plannen vooruit. Nu je weet hoe je je eigen videocontent kunt maken is het tijd om er mee aan de slag te blijven. We maken samen een planning voor de komende 3 tot 6 maanden en stellen samen een stappenplan op om het ook uitvoerbaar te houden.

Sessie 10
Follow-up. We bepalen samen een geschikt moment om te checken hoe het gaat. We bespreken waar je tegenaan loopt, evalueren je video’s en kijken wat je verder nog nodig hebt.

 

Wil jij ook je eigen video's maken?

Wil je weten hoe jouw coachingstraject eruit kan zien? Neem dan contact op met Jeroen Westerbeek. In een vrijblijvend gesprek bespreken we de mogelijkheden bekijken we welke aanpak het best aansluit op jouw wensen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met een online videocursus?

Een coachingstraject is persoonlijk en helemaal toegespitst op wat jij nodig hebt. We gaan samen aan de slag om jouw videoproducties van de grond te krijgen. Waarbij het bij online videocursussen eenrichtingsverkeer is, is coaching een dynamisch proces met de mogelijkheid om samen te sparren.

Welke software en hardware leer ik gebruiken?

Dat hangt helemaal van jou af. Ik geef advies, maar het is aan jou waar je mee aan de slag wilt. Misschien heb je al apparatuur die je wilt gebruiken of kan je goed overweg met bepaalde software. Dan bouwen we daar een oplossing omheen. Heb je nog geen idee? Dan kan ik je suggesties doen voor apparatuur en software die passen bij jouw budget en doelstellingen.

Leer ik ook de technische vaardigheden?

Ik geef je tips en ondersteuning bij het zelf leren. Omdat het een traject op maat is, is er geen standaard trainingsmodule die past bij jouw unieke situatie. Daarom geef ik je suggesties voor bruikbare tutorials en oefeningen en evalueer dit met jou. Zo leer je zelf precies wat je nodig hebt voor jouw situatie.

Is de coaching op locatie of online?

Dat hangt er vanaf wat voor jou het beste werkt. Ik kan je via een videoverbinding ondersteunen in losse sessies maar soms is het ook fijn om samen een paar uur intensief aan je videoproject te werken. We kiezen de vorm die voor jou het beste werkt.

Over welke basiskennis moet ik beschikken?

Uiteraard is het van belang dat je je prettig voelt bij het gebruik van techniek. Het maken van een video is immers een technisch proces. Ik geef je de handvatten om zelf je kennis en vaardigheden op pijl te brengen. Dus als je nog geen enkele ervaring hebt met video ben je misschien meer tijd kwijt aan het onder de knie krijgen van je basisvaardigheden. Terwijl je met meer ervaring sneller de diepte in kan.

Hoe is een sessie opgebouwd?

Voorafgaand aan de sessie stuur ik je ter voorbereiding een overzichtje met oefeningen, instructies en achtergrondinformatie waarmee je zelf aan de slag kunt. Op basis van wat je hebt voorbereid gaan we aan de slag. Samen bekijken we wat je hebt gemaakt en ik geef je feedback en praktische tips. Uiteraard is er tijdens het coachingsgesprek ook de ruimte om je eigen vragen te stellen en te sparren. Aan het eind van de sessie bespreken we de voortang en maken we afspraken voor de volgende stap.

Wat zijn de kosten?

Het coachingstraject bestaat uit 10 individuele sessies van 60 minuten over een periode van 3 maximaal maanden. Pakketprijs is 999,- exclusief BTW. Bij een sessie op locatie komen er nog reiskosten bij a 0,37 cent per kilometer vanuit Utrecht.

Zijn ook andere coachingstrajecten mogelijk?

Jazeker, andere trajecten zijn mogelijk. Dit traject is een voorbeeld van een beproefde aanpak. Maar ieder traject is maatwerk. Dus heb je juist meer behoefte aan sparren of juist hulp nodig bij het monteren. Of zoek je iemand die je kan helpen om ontspannen voor camera te staan. Ook dan kan ik je helpen.

 Andere vraag of meteen aanmelden?