Hoe laat je als bestuurder zien waar je mee bezig bent en welke thema’s hoog op je agenda staan. Minister van der Hoeven (Economische Zaken) koos voor een videoblog. Hierin neemt ze de kijkers mee naar werkbezoeken en licht ze beleidsonderwerpen en standpunten toe.

Opbouw
De videoblog met de titel ‘De Week van M’ begint met een vaste leader waarin de titel van de aflevering is verwerkt. Daarna vertelt de minister zelf het verhaal, al dan niet in interview-vorm. Een voice-over wordt hierbij niet gebruikt. Om de videoblog visueel interessant te houden wordt er gebruikt gemaakt van relevante beelden. Dat kan archiefmateriaal zijn, maar ook shots van bijvoorbeeld een werkbezoek.  Door dit standaard format is de productietijd kort en kan de video snel online worden gezet (ook vanaf locatie).

Voorbeelden
Het voorbeeld op deze pagina is een videoblog over de omstreden plannen voor windmolens bij Urk, opgenomen in april 2009. Bekijk ook de andere afleveringen op Youtube. Let op: deze reeks is geproduceerd in 2009; toen golden er nog ander normen voor beeldkwaliteit op Youtube.