Het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert ieder jaar de ambassadeursconferentie. Ambassadeurs en consuls-generaal worden hier bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Nederland en op het departement. Omdat de thema’s die hier besproken worden van groot belang zijn voor alle BZ-medewerkers, maakt Westmedia ieder jaar een Ambassadeursjournaal.

Congresjournaal voor medewerkers BZ in binnen- en buitenland

In dagelijkse afleveringen wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste thema’s van de dag. Keynote speakers lichten belangrijke thema’s en trend toe en ambassadeurs geven kijk op de zaak vanuit een buitenlands perspectief. Dit is nuttig voor zowel medewerkers van ambassades wereldwijd als voor  de medewerkers op het departement in Den Haag.

Mobiele redactie

Westmedia kiest bij de ambassadeursjournaals voor een journalistieke aanpak. Hierdoor kan er veel relevante informatie in korte tijd worden gecommuniceerd en zijn de afleveringen toegankelijk voor een breed publiek. Redactie, opname, montage en distributie wordt gedaan vanuit een tijdelijke redactieruimte op het departement in nauwe samenwerking met medewerkers van de afdeling communicatie.