Hoe maak je een complexe en gevoelige herinrichting van een organisatie in een paar minuten glashelder. Voor die uitdaging stond de Federatie Medisch Specialisten. Zij kozen voor een combinatie van interviews en doeltreffende animaties. 

De vorming van de nieuwe federatie was een langdurig proces met uiteenlopende belangen. Om iedereen te betrekken en goed te informeren maakten wij een video waarin de nieuwe structuur van de organisatie werd uitgelegd én waarin betrokkenen de nut en noodzaak van de nieuwe Federatie toelichtten.

De combinatie van interviews en animatie is een bewuste keuze. De animaties maken een complexe boodschap helder en de interviews zorgen voor de menselijke maat. Door de voortrekkers van het proces aan het woord te laten worden de plannen geduid.

Voor het ontwikkelen van de animaties hebben we de hulp ingeroepen van animatiebureau We are Furst. Om tot een animatie te komen is er eerst een stylebepaling gemaakt met kleur, huiststijl en uitstraling. Daarmee is Furst gaan animeren.

De film is vertoond op de ledenvergadering van de Orde van Medisch Specialisten, als opmaat naar het besluit over de vorming van een nieuwe federatie.

Vanessa Rompelberg (commnunicatieadviseur Federatie van Medisch Specialisten): “Het filmpje was gisteravond een succes. De vergadering is ermee gestart en het werd met applaus ontvangen. Dank voor de inzet, het vlotte werk en flexibiliteit.