De thumbnail is niet alleen het uithangbord van je video. Je kan het ook gebruiken om je belangrijkste boodschap te communiceren. Een betoog voor meer creativiteit bij de keuze van de thumbnail.

Je kent ‘t wel. Zo’n fotootje uit een video waar iemand met halfopen mond en gesloten ogen afwezig de lens in staart. Zo’n automatisch gegenereerde thumbnail door Youtube. Hoewel Youtube tegenwoordig in veel gevallen drie suggesties biedt voor het minst slechte screenshot, blijft het behelpen. En dat is zonde. Want je thumbnail zie je terug in zoekresultaten, social media tijdlijnen en als afbeelding in de videospeler.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

thumbmail ambconf

Voorbeeld van een thumbnail met vormgeving, titel en screenshot.

Gelukkig hebben geverifieerde Youtube-accounts ook de mogelijkheid om zelf je thumbnail te uploaden. En dat is in alle gevallen aan te bevelen. Niet alleen is de beeldkwaliteit in de meeste gevallen beter, je kan er ook nog iets creatiefs mee doen. Je kan het simpel houden, door zelf het beste screenshot te kiezen of eenvoudig een titel en/of vormgeving invoegen in het beeld.

Eenheid in vormgeving

Tijdens de ambassadeursconferentie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we in een week tijd 25 video’s gepubliceerd. Om eenheid te creëren is voor alle video’s een thumbnail gemaakt met de vormgeving van de conferentie, een titel en een screenshot uit de video.

Op het Youtube-kanaal geven de thumbnails met dezelfde vormgeving een mooi effect en worden ze visueel gelinkt.

thumbnails3

 

Visuele boodschap

De thumbnail biedt niet alleen een uitgelezen kans voor een eenduidige uitstraling. Ook kan je er informatie in kwijt. Zoals gezegd, de thumbnail is het uithangbord van je video. Het moet mensen over de streep trekken om te kijken. Misschien kan dat door alvast een tipje van de sluier op te lichten. Of door te ‘teasen’ met een interessante quote.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

ebola-teaser v2

Een quote uit de video prominent in de thumbnail. Deze thumbnail kan ook ‘los’ worden gebruikt om mensen naar de site te lokken.

Je kan de thumbnail natuurlijk ook gebruiken om visueel de belangrijkste boodschap neer te zetten. Zie het als een kop in de krant, die het belangrijkste nieuws vertelt. De video legt het verder uit.

De thumbnails bieden meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht denkt. En ze verdienen het om deel uit te maken van je videostrategie. Hoe? We denken graag mee. Neem contact op met Jeroen Westerbeek, 06-46777078.

[fusion_button link=”http://westmedia.nl/contact” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-youtube-play” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Ook meer doen met thumbnails? Neem contact met ons op.[/fusion_button]

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]