Als camjo met camera, statief en microfoon tussen de bootjes manoeuvreren. Het was een van de uitdagingen tijdens de SAIL 2015. In opdracht van Niehe Media werkten we mee aan het televisieprogramma SAIL Vandaag: een dagelijks informatieve live-show op NPO1 vanaf het historische schip de Götheborg.

Voor dit programma maakte Jeroen verschillende reportages. Als cameraman en regisseur (camjo) ging hij in aanloop naar de SAIL onder meer op bezoek bij de vrijwilligers van het Rode Kruis en woonbootbewoners die tijdelijk plaats moesten maken voor de tallships.

IMG_2818Tijdens de SAIL maakte Jeroen portretten van deelnemers aan de verschillende evenementen. De eerste dag volgde hij de voorbereidingen voor het ‘salut protocollair’. De tweede dag werd de pieremachocheltocht gedraaid vanuit een zodiak van het Korps Mariniers en op vrijdag kon een mooie hereniging tussen een moeder en een matroos worden vastgelegd tijdens de crew parade.

De laatste reportage werd deels gedraaid op het IJsselmeer tijdens de internationale kampioenschappen skûtsjesilen en vlak voor de deadline afgemaakt in Amsterdam. Alle reportages moesten direct worden afgemonteerd op AVID in het kloppend hart van de SAIL Vandaag-redactie aan de noord-oever van het IJ.

De uitzendingen van SAIL Vandaag zijn terug te bekijken op npo.nl