In de spotlights, voor de camera

Media- en cameratraining in de studio 

 

Maak je mediatraining nog effectiever met oefeninterviews in een echte studio. Kies uit diverse formats, ervaar hoe het is om voor de camera geinterviewd te worden en bekijk de interviews direct terug. 
Hoe ga je om met lastige vragen van een journalist in een live tv-uitzending? En hoe leg je aan een studio vol kinderen uit hoe een marssonde werkt? Of hoe kan je effectief aanhaken in een talkshowgesprek? Zomaar een paar scenario’s die we oefenen tijdens onze hands-on mediatrainingen in onze eigen studio.

Onze mediatrainingen voor directie, management en communicatieprofessionals passen we aan op de behoefte van de organisatie én de persoon. We werken we aan het formuleren van de kernboodschappen, we zoeken we naar het verhaal achter de feiten en bereiden presentaties en persconferenties voor. Daarnaast  werken we aan de perfecte elevator pitch. 

De theorie brengen we direct in de praktijk. Je schuift aan in onze studio en ervaart hoe het is om daadwerkelijk je verhaal voor de camera te vertellen. Soms in een luchtig talkshow format, soms in een strak journalistiek interview waarin het vuur aan de schenen wordt gelegd. We hebben diverse scenario’s voor je klaarliggen.

Abi Daruvalla en Jeroen Westerbeek hebben jarenlange ervaring als mediatrainers. Beiden hebben een journalistieke achtergrond en weten daarom als geen ander waar media naar op zoek zijn. Sinds 2006 geven zij wereldwijd trainingen aan communicatieprofessionals en journalisten en verzorgen zij mediatrainingen voor (internationale) organisaties. 

Dankzij de relevante inhoud, dynamiek en prettige sfeer worden de trainingen van Abi en Jeroen steevast zeer hoog beoordeeld door de deelnemers.

De trainingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden verzorgd.

Creeer je eigen sfeer

Met gekleurde accentverlichting regel je eenvoudig je eigen sfeer

Live in een paar minuten

De studio is makkelijk aanpasbaar en direct klaar voor gebruik. Binnen een paar minuten ben je live.

Optimale flexibiliteit met chromakey

Met een chromakeyscherm van 180 cm breed projecteer je elk gewenst beeld op de achtergrond

Tekstvast met autocue

Lees je teksten van het scherm zonder het contact met je publiek te verliezen. Of gebruik ‘m voor gesprekken met remote gasten.

Focus op de innhoud

Focus op de inhoud; de techniek en de regie wordt voor je geregeld.

Over de trainers

  Abi Daruvalla

  Abi Daruvalla

  Trainer

  Abi is een doorgewinterde internationale trainer, met jarenlange ervaring als journalist. Ze heeft trainingen ontwikkeld, gecoördineerd en uitgevoerd voor een groot aantal NGO’s, media en trainingscentra wereldwijd.

  Haar passie is om trainingen effectief voor de opdrachtgever en plezierig voor de deelnemer te maken. Training draait om communicatie en het creëeren van een omgeving waarin mensen het beste uit zichzelf halen. Dat betekent niet alleen het overbrengen van kennis, maar ook om mensen te motiveren al hun talenten te benutten.

  Jeroen Westerbeek

  Jeroen Westerbeek

  Trainer

  Jeroen heeft een achtergrond in de nieuwsjournalistiek en heeft ruime ervaring als radio-, televisie- en onlineverslaggever in Nederland en Afrika. Hij heeft diverse trainingmodules rond multimediale content ontwikkeld voor onder meer het trainingscentrum van de Wereldomroep (RNTC), UNICEF en diverse (overheids)instellingen in Nederland. 

  Hij combineert zijn praktische aanpak met de nieuwste beschikbare technieken. Zo weet hij deelnemers keer op keer te inspireren met impactvolle ervaringen.

  Gebiedscommunicatie gaat ook online

  Gebiedscommunicatie gaat ook online

  Door corona is veel on-hold gezet, in afwachting van versoepelingen. Maar grote projecten dreigden hierdoor vertraging op te lopen.  Dus was er behoefte aan alternatieven. Video bleek een uitkomst. Bewonersavonden konden hybride toch doorgaan - 30 mensen in de zaal en de rest kijkt online mee. En presentaties van stedebouwkundigen werden per video verspreid. Zo konden de participatie- en informatietrajecten toch nog doorgaan.
  Evenementen van offline naar online

  Evenementen van offline naar online

  Dit jaar zijn razendsnel veel evenementen van offline naar online gegaan. De uitreiking van de prijs voor de sociaal werker van het jaar was geen uitzondering. In korte tijd hebben we een volledig online show opgezet. Met korte video's, interviews in de locatiestudio en live gesprekken via Skype. 
  TextTalks in een corona-proof home studio

  TextTalks in een corona-proof home studio

  Op de piek van de eerste coronagolf konden we veilig en kleinschalig de eerste reeks TextTalks opnemen. In deze serie korte video's, worden handige taaltips gegeven. Uiteraard volledig in lijn met de huisstijl van Papier is Passé.  Met een greenscreen, studiolampen, een magisch schijfblok en vooral veel koppen koffie maakten we met veel plezier de eerste serie.