Het hele jaar door
actuele videocontent nodig?

Doe wat je zelf kan en laat de rest over aan professionals.
Praktische oplossingen om snel en effectief goede videocontent te produceren.

Wij zijn specialist in
actuele videocontent

Je hebt het hele jaar door actuele videocontent nodig. Het ene moment een livestream, het andere moment een videoverslag of een een uitlegvideo. En het liefst nog dezelfde dag. Ons team met ervaren videomakers staat voor je klaar. We hebben gevoel voor actualiteit en hebben altijd een oplossing voor je.

Dit is hoe we werken

Zelf video's maken

Zelf aan de slag met video. Krijg één-op-één coaching, online feedback en handige tools. 

 

Lees meer

Samen video's maken

Produceer video’s met hulp van professionals. We helpen je op weg. Jij filmt. Wij monteren.

 

Lees meer

Video's laten maken

Laat de videoproductie over aan professionals die je organisatie door en door kennen.

 

Lees meer

Heb je videocontent nodig? Dan inventariseren we eerst wat je zelf kan en wil doen. Daarna kijken we hoe we je het best kunnen ondersteunen. Dat kan zijn door de videoproductie voor je uit te voeren. Maar we kunnen het ook samen doen, bijvoorbeeld door je te helpen met de montage. Ook kunnen we je leren om je eigen videocontent te maken. Zo vinden we altijd een oplossing die past bij jou en je budget.

Live videoconcepten

gebaseerd op journalistieke televisieformats 

Masterclass

Deel je kennis met de rest van de wereld met een live masterclass. Een serieuze upgrade van het traditionele webinar. Met een slim format, aansprekende vormgeving, goede beeldkwaliteit en visuele interactie wordt kennisoverdracht een beleving.

Talkshow

Inspireer je kijkers met verschillende meningen, inzichten en verhalen. Een ervaren gespreksleider zorgt voor structuur, luchtigheid en – waar nodig – kritische vragen. Een goed format voor onderwerpen die weerstand oproepen en waarbij verbinding nodig is.

Magazine

Veel onderwerpen behandelen in korte tijd? Het magazineformat kan hierbij helpen. Door een afwisseling van interviews, interactie, presentaties, reportages en portretten houd je kijkers geboeid en informatie behapbaar. 

Informatie + inspiratie + interactie = impact

Een nieuwe kijk op videocontent

Video is onmisbaar voor externe én interne communicatie. Maar hoe communiceer je actief met video zonder een wildgroei aan onsamenhangende content? Westmedia biedt praktische oplossingen voor continuïteit binnen je contentmix. Van training en concept-ontwikkeling tot videoproductie en redactioneel advies.

“Goed kunnen schakelen met Jeroen, fijne afstemming en ook zeer goede input van zijn kant die het uiteindelijke product hebben versterkt”

 ★★★★★

CompositesNL
Had op korte termijn een video nodig met verschillende interviews

“Prettig samenwerken, je weet wat te doen en gaat ook lekker je eigen gang”

 ★★★★★

UNICEF
Over een nieuwsvideo die nog dezelfde dag online moest

“Van een video met alleen een aantal pratende 'hoofden' heeft Westmedia er een volledige reportage van gemaakt. Onderhoudend, met enige vaart en afwisselende momenten. De creativiteit komt geheel van Westmedia.”

 ★★★★★

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zocht naar een manier om beleid in beeld te brengen

“We hebben in korte tijd een volledige film kunnen neerzetten. De samenwerking verliep soepel en flexibel.”

 ★★★★★

PostNL
Wilde met een video de resultaten van een intern onderzoek creatief in beeld brengen

“Flexibel, meedenkend, professioneel, snel (om)schakelend, punctueel”

 ★★★★★

BBR-MRI
Zocht een creatieve invulling voor een wetenschappelijk interview

Veelgestelde vragen

Welke oplossing past bij mij?

Videoproductie is al lang niet meer het domein van dure productiehuizen. Met een smartphone en de juiste training kan je al behoorlijk professionele content maken. Wij begrijpen dat iedere organisatie beschikt over andere budgetten, personele beschikbaarheid en vaardigheden. Onze eerste stap is dan ook om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn en vervolgens kiezen we samen een pakket dat aansluit bij de wensen van jouw organisatie.

Waarom is samenwerking belangrijk?

Westmedia gelooft in de kracht van een langdurige samenwerking. Door samen te werken aan de invulling van een videostrategie kan er efficiënter videocontent worden geproduceerd. Hiermee garandeer je een eenduidige uitstraling en kunnen wij beter anticiperen op de specifieke wensen van jouw organisatie. Door samen deze uitdaging voor langere tijd aan te gaan, houden wij de productiekosten binnen de perken.

Wat is het voordeel van een strippenkaart?

Westmedia biedt ook strippenkaarten aan. Die leveren je een flinke kostenbesparing op. Ten eerste omdat we veel efficiënter kunnen werken. Doordat we vooraf afspraken maken over de vorm en aanpak is de doorlooptijd veel korter. Hierdoor neemt de videoproductie aanzienlijk minder tijd in beslag. Dat scheelt kosten en bovendien kunnen we razendsnel je video’s opleveren. Daarnaast zijn de productiekosten lager. We werken met credits die je 20% korting geven op het reguliere productietarief.

Hoe kan ik op videoproductie besparen?

Heb je regelamtig videocontent nodig en wil je besparen op de kosten? Koop dan een strippenkaart. Hiermee betaal je de productiekosten tegen een fors gereduceerd tarief. Heb je onverwacht toch meer video’s nodig? Geen probleem.  Je koopt 10 extra credits bij voor € 275,-

Ik heb nog dezelfde dag de video nodig. Kan dat?

Jazeker! Westmedia heeft zijn wortels in de televisiejournalistiek, dus we weten als geen ander om te gaan met krappe deadlines. Door van te voren de video al zo veel mogelijk ‘in de steigers’ te zetten kunnen veel producties direct na opname worden afgemonteerd en gepubliceerd. Dit kan zelfs volledig op locatie. Soms bijna real-time!

Heb ik dure apparatuur nodig?
Met een relatief eenvoudige smartphone kan je een fantastische video maken. En met een camera van tienduizenden euro’s kan je een baggerfilm maken. Het is maar net hoe je de apparatuur gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat je goede content kan maken met relatief simpele spullen. Zolang je maar weet wat je doet en wat de mogelijkheden en beperkingen van de apparatuur zijn. Om je op weg te helpen hebben we videokits samengesteld waarmee je binnen ieder budget zelf aan de slag kunt.
Ik heb maar één video nodig, kan dat ook?
Uiteraard kan je ook voor één video bij ons terecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 Andere vraag?

Jaaroverzicht 2020

Portret: Olympisch goud met composiet

Portret: Olympisch goud met composiet

Voor deze opdracht vertaalden wij een technisch product naar een menselijk verhaal. CompositesNL, de branchevereniging voor de Nederlandse composietindutrie wil laten zien dat composiet een materiaal is met ongekende mogelijkheden.

Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo’s zijn en blijven de specialiteit van Westmedia. In augustus mochten we voor UNICEF een nieuwsvideo maken over de aanbieding van het UNICEF Jongerenadvies. Jongeren gaven zelf tekst en uitleg aan politici tijdens een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort. Uiteraard netjes op anderhalve meter afstand.

3D-print van fractuur helpt chirurg

3D-print van fractuur helpt chirurg

Chirurgen in Nederland innoveren volop. Dat laten we zien in een serie video’s voor de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Tussen de coronagolven door konden we gelukkig terecht in verschillende ziekenhuizen.