Videocontent

 

Portret: Olympisch goud met composiet

Portret: Olympisch goud met composiet

Voor deze opdracht vertaalden wij een technisch product naar een menselijk verhaal. CompositesNL, de branchevereniging voor de Nederlandse composietindutrie wil laten zien dat composiet een materiaal is met ongekende mogelijkheden.
Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo voor Unicef

Nieuwsvideo's zijn en blijven de specialiteit van Westmedia. In augustus mochten we voor UNICEF een nieuwsvideo maken over de aanbieding van het UNICEF Jongerenadvies. Jongeren gaven zelf tekst en uitleg aan politici tijdens een bijeenkomst in perscentrum Nieuwspoort. Uiteraard netjes op anderhalve meter afstand.
Gebiedscommunicatie gaat ook online

Gebiedscommunicatie gaat ook online

Door corona is veel on-hold gezet, in afwachting van versoepelingen. Maar grote projecten dreigden hierdoor vertraging op te lopen.  Dus was er behoefte aan alternatieven. Video bleek een uitkomst. Bewonersavonden konden hybride toch doorgaan - 30 mensen in de zaal en de rest kijkt online mee. En presentaties van stedebouwkundigen werden per video verspreid. Zo konden de participatie- en informatietrajecten toch nog doorgaan.
TextTalks in een corona-proof home studio

TextTalks in een corona-proof home studio

Op de piek van de eerste coronagolf konden we veilig en kleinschalig de eerste reeks TextTalks opnemen. In deze serie korte video's, worden handige taaltips gegeven. Uiteraard volledig in lijn met de huisstijl van Papier is Passé.  Met een greenscreen, studiolampen, een magisch schijfblok en vooral veel koppen koffie maakten we met veel plezier de eerste serie. 
Videoserie met 101 voorbeelden

Videoserie met 101 voorbeelden

Medisch Specialisten doen veel om de druk op de zorg te verminderen. Dat wil de Federatie Medisch Specialisten laten zien met een videoserie over de juiste zorg op de juiste plek. Door slimme manieren van werken, nieuwe technieken in te zetten en nauwer samen te werken met zorgpartners worden er nu al flinke resultaten geboekt. Door het hele land heen zijn er voorbeelden te vinden. En sommige daarvan zijn zeker een video waard.
Videostrategie helpt conferentie aan kijkers

Videostrategie helpt conferentie aan kijkers

Hoe maakt UNESCO een abstracte en een sterk inhoudelijke conferentie interessant voor een Facebook-publiek? De oplossing: een serie persoonlijk videoportretten van deelnemers aan de conferentie. Een videostrategie die goed blijkt te werken.
Interne communicatie met video

Interne communicatie met video

Met name bij grote en complexe veranderingen wordt video steeds vaker als ondersteunend communicatiemiddel ingezet. Sterker nog. In sommige gevallen wordt video zelfs als primair communicatiemiddel gebruikt. Onze verwachting is dat video in 2016 een prominente plaats krijgt bij corporate communicatie.